divendres, d’abril 06, 2007

Bergantades en Madrid


Déu els cria i ells s'ajunten. I la prova està a Youtube. Els Sva-ters, grup de sanguangos descrismats i cassalleros de certa fama (també són coneguts com a músics) i La Cabota, la revista satírica i seriosa amb més projecció de La Safor, han fet una road movie junts.
.
Bergantades en Madrid (cast. Tunantadas en Madrid) és l'al·lucinògen títol de la crònica audiovisual resultant d'acompanyar als alcasseros al seu primer concert en la capital celebrat el passat dia 1 de febrer a la Sala Galileo.
.
Les confessions més íntimes dels Sva-ters, carros i haques, Mr. Cabota en persona, montaditos del tamany de Sealand, grupies masculins, els Soul Atac disfressats de mariachi i moltes més coses podreu veure en esta breu peli produïda per Xé quin bolet! i La Cabota amb la col·laboració de la Televisió de Gandia.
.
Per si fora poqueta cosa, els amics Sva-ters foren entrevistats al programa Trebede, de Radio 3. El testimoni -deu esgarrifadors minuts on els sva-ters són obligats a parlar en castellà- el podeu escoltar sencer ací.

Fent memòria, recordareu que fa poc de temps els sva-ters presentaren el seu darrer treball d'estudi: Berlangastyle (2006) on aprofiten el seu peculiar estil (l'sva, que és com l'ska, però cantat per un cantant farfallós) per a rendir tribut a l'actitut irreverent del mestre de la paròdia.
.
I per a acabar de rematar la faena, el propi Luis García Berlanga els dedicà unes paraules d'ànim des de l'hospital i que, com són moltes, trie este fragment: "...espero que si alguien quiere ponerle un ritmo a mi estilo sólo sea con la capacidad explosiva de la anarquía, la libertad y la diversión...".
.
Pa' cagar-se i no torcar-se.
.
**********
.
Tota la INFO sobre els Sva-ters, la podeu trobar a la seua web oficial.
.
I la road-movie "Bergantades a Madrid" està a La Cabota Digital.